Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Silltårta er en svensk spesialitet. Denne oppskriften er lett å lage, smaker godt og ser flott ut på et festbord. Bunn og fyll kan lages dagen i forveien.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g kryddersildfilet kryddersildfilet
  • 8 stk stk egg egg
  • 350 g g rugbrød rugbrød
  • 0,25 ts ts karve karve
  • 125 g g smør smør
  • 0,5 stk stk rødløk rødløk
  • 1 kvister kvist dill, frisk dill, frisk
  • bakepapir bakepapir
  • springform springform

Fyll

  • 200 g g kremost, naturell kremost, naturell
  • 3 dl dl lettrømme lettrømme
  • 0,5 ts ts sukker sukker
  • 1 ts ts hvitvinseddik hvitvinseddik
  • 1 ts ts sennep sennep
  • 1 dl dl dill, frisk dill, frisk
  • 1 dl dl gressløk, frisk gressløk, frisk
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 3 stk stk gelatinplate gelatinplate
  • pepper pepper

Framgangsmåte

  • Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer dersom de er for salte.

  • Kok egg i 10 minutter og avkjøl i kaldt vann.

  • Skjær skorpene av rugbrødet og kjør i en foodprosessor til alt er finmost.

  • Tilsett knust karve og mykt smør, og bland sammen til en fast deig.

  • Ha bakepapir i bunnen av en springform og smør kantene.

  • Trykk deigen sammen til en fast bunn i formen.

Fyll

  • Rør sammen kremost og lettrømme til en jevn masse, og tilsett sukker, hvitvinseddik og sennep. 

  • Vend inn hakket dill og gressløk, og smak til med salt og pepper.

  • Skjær halvparten av sild og egg i biter, og vend dem inn i røren.

  • Ha gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter og klem ut vannet når de er myke.

  • Løs opp gelatinen i et par spiseskjeer kokende vann og avkjøl.

  • Vend en spiseskje av fyllet inn i gelatinen, og vend gelatinblandingen inn i resten av fyllet med en slikkepott.

  • Hell fyllet jevnt over brødbunnen i formen, dekk til og sett kaldt til fyllet begynner å stivne, minimum 3 timer. 

  • Skjær resten av sild i biter, egg i skiver og rødløk i tynne båter, og fordel over silltårtan rett før servering.

Server med dill på toppen.