Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

I denne oppskriften er matjessild marinert i sitronsaft, paprika grillet i stekeovnen og pinjekjerner ristet i stekepanne. Sammen med salat er det en smakfull rett.

Vanskelighetsgrad Middels
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g matjessildfilet matjessildfilet
  • 2 stk stk sitroner sitron
  • 2 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 50 g g pinjekjerner pinjekjerner
  • 1 stk stk crispisalat crispisalat
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje
  • 2 ss ss gressløk, frisk gressløk, frisk

Tilbehør

  • rømmedressing rømmedressing

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på full styrke eller grill.

  • Skjær matjessild i biter og legg i en skål eller på et fat.

  • Press saften av sitron over matjessilden og la marinere i ca. 10 minutter.

  • Del paprika i to, fjern frø og stilk, og legg på et stekebrett med skinnsiden opp.

  • Sett stekebrettet inn i stekeovnen og la stå til paprikaskinnet er nesten helt svart.

  • Ta dem ut, dekk med aluminiumsfolie eller plast og avkjøl. Riv av skinnet og skjær kjøttet i strimler.

  • Rist pinjekjerner i tørr stekepanne.

  • Ha salat, matjessild, grillet paprika og pinjekjerner på et serveringsfat, og ha olivenolje over.

  • Dryss over finhakket gressløk.

Server med rømmedressing ved siden av.

Tips: I stedet for å grille paprika i stekeovnen kan du bruke grillet paprika på glass, som du får kjøpt i enkelte dagligvarebutikker.