Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Stekte sildefileter med dijon- og tomatfyll er en smaksopplevelse av de sjeldne. Med dens syrlige og søtlige smak er den et spennende alternativ til middag.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g sildefilet sildefilet
  • 2 ss ss dijonsennep dijonsennep
  • 50 g g tomat, soltørket tomat, soltørket
  • 2 ss ss dill, frisk dill, frisk
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper

Urtesmør

  • 60 g g smør smør
  • 2 ts ts sitronsaft sitronsaft
  • 2 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • potet potet

Framgangsmåte

  • Legg halvparten av sildefiletene med skinnsiden ned.

  • Smør sennep over filetene og dekk dem med soltørkede tomater i strimler, finhakket dill, salt og pepper. Legg resten av filetene over.

  • Pensle sildefiletene med olivenolje og stek i varm stekepanne, ca. 2-3 minutter på hver side.

Urtesmør

  • Rør smøret mykt sammen med sitronsaft. 

  • Tilsett finhakket persille, og smak til med salt og pepper.

Server sild med urtesmør og kokte poteter.