Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Sild er kjent for å passe sammen med mange smaker. I denne oppskriften på stekt sild med tomat og løk setter basilikum en søt spiss på hverdagsmiddagen.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g sildefilet sildefilet
  • 2 ss ss griljermel griljermel
  • 1 ss ss hvetemel hvetemel
  • 2 ts ts salt salt
  • margarin margarin

Tomatsalat

  • 6 stk stk tomat tomat
  • 5 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 2 ss ss basilikum, frisk basilikum, frisk
  • 1 dl dl olivenolje olivenolje

Framgangsmåte

  • Bland sammen griljermel, hvetemel og salt på et fat.

  • Vend sildefiletene i melblandingen og stek dem gyllenbrune i margarin, ca. 2 minutter på hver side.

Tomatsalat

  • Skjær tomat i skiver og sjalottløk i små terninger.

  • Surr løk og finhakket basilikum i olivenolje til løken er blank, og smak til med salt og pepper.

  • Legg tomatskivene i løkblandingen og la dem bli varme.

Server de stekte sildefiletene med tomatsalat.