Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Sursild er en av de klassiske sildevariantene, og har lange tradisjoner i det norske kostholdet. Før tradisjonene videre med denne oppskriften på hjemmelaget sursild. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 5 stk stk saltsildfilet saltsildfilet
  • 1 stk stk rødløk rødløk
  • 2 stk stk vårløk vårløk
  • 2 cm cm ingefær, frisk ingefær, frisk

Eddiklake

  • 4 dl dl vann vann
  • 3,5 dl dl sukker sukker
  • 2 dl dl eplecidereddik eplecidereddik
  • 1 ss ss pepper, hel sort pepper, hel sort
  • 1 ss ss allehånde, hel allehånde, hel
  • 1 ss ss nellik, malt nellik, malt
  • 1 ss ss sennepsfrø sennepsfrø
  • 2 stk stk laurbærblad laurbærblad

Framgangsmåte

  • Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer om de er for salte.

  • Skjær silden i ca. 2 cm brede strimler på tvers.

  • Rens og skjær rødløk, vårløk og ingefær i tynne skiver. 

Eddiklake

  • Kok opp vann og sukker, og avkjøl. 

  • Tilsett eplecidereddik, pepper, allehånde, nellik, sennepsfrø og laurbærblad.

  • Legg sild, rødløk, vårløk og ingefær lagvis i et glass eller krukke. Hell over laken og legg på lokk.

  • Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.

Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker.