Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Ønsker du en mer spenstig smak på den tradisjonelle tomatsilden, kan du prøve denne varianten hvor man bruker litt tacosaus for å sette en ekstra spiss på smaken. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 2 glass glass tomatsild tomatsild
  • 2 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 4 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 4 ss ss koriander, frisk koriander, frisk

Saus

  • 2 dl dl tacosaus tacosaus
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje
  • 1 dl dl eplecidereddik eplecidereddik
  • 2 ts ts tacokrydder tacokrydder
  • 0,25 ts ts sukker sukker

Framgangsmåte

  • Skjær sjalottløk og hvitløk i tynne skiver.

  • Hell tomatsausen av silden i en bolle og bland den med tacosausen. Rør inn olivenolje og eplecidereddik, og smak til med tacokrydder og ev. litt sukker eller mer eplecidereddik.

  • Legg sild, sjalottløk, hvitløk og frisk koriander lagvis i et glass eller krukke.

  • Hell tacosausen over og legg på lokk.

  • Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.

Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker.