Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Tomatsild er nok en av de påleggsvariantene som man kjenner best til. Her gir vi deg oppskriften slik at du kan prøve å lage tomatsild selv. 

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 6 stk stk kryddersildfilet kryddersildfilet
  • 1 stk stk løk løk
  • 0,5 dl dl soyaolje soyaolje
  • 100 g g tomatpuré tomatpuré
  • 2,5 dl dl sukker sukker
  • 0,8 dl dl vann vann
  • 1,3 dl dl eddik, 7% eddik, 7%
  • 2 stilk stilk dill, frisk dill, frisk
  • pepper, grovmalt pepper, grovmalt

Framgangsmåte

  • Skjær sildefiletene i biter og løk i tynne skiver.

  • Ha oljen i en kasserolle og la den bli varm.

  • Rør inn tomatpuré og kok opp.

  • Ta kjelen av platen, ha i sukker og rør til det smelter.

  • Avkjøl og rør inn vann og eddik, og smak til med pepper.

  • Legg sild, løk og dill lagvis i et glass eller krukke.

  • Hell over tomatsausen og legg på lokk.

  • Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.

Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker.