Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Tomatsild er en selvsagt klassiker på koldtbordet. I denne oppskriften er vanlig tomat byttet ut med cherrytomat, noe som gir en friskere smak.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 7 stk stk kryddersildfilet kryddersildfilet
  • 1 dl dl tomatpuré tomatpuré
  • 4 ss ss hvitvinseddik hvitvinseddik
  • 1,5 dl dl sukker sukker
  • 1 dl dl solsikkeolje solsikkeolje
  • 1 stk stk rødløk rødløk
  • 100 g g cherrytomat cherrytomat
  • 1 stk stk laurbærblad laurbærblad
  • 1 ss ss dill, frisk dill, frisk
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Del sildefiletene i biter. 

  • Kok opp tomatpuré, hvitvinseddik, sukker og olje. 

  • Tilsett rødløk i tynne ringer, cherrytomat i biter og laurbær, og la dette koke sammen i 3 minutter. 

  • La alt avkjøles helt, og smak til med salt og pepper. 

  • Bland sammen tomatsausen med sildebitene og finhakket dill. 

  • Ha blandingen i et glass eller krukke, og legg på lokk.

  • Silden bør trekke to døgn i kjøleskap før den spises.

Silden er holdbar i kjøleskap i ca. 2 uker.