Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Sild på glass kan serveres til frokost, på koldtbordet eller som tapas. Til tapas trenger du bare å skjære rugbrødskiver i mindre biter og legge på litt sild.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 6 stk stk saltsildfilet saltsildfilet
  • 1 stk stk rødløk rødløk
  • 1 stk stk løk løk
  • 0,5 stk stk purre purre
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 1 dl dl bladpersille, frisk bladpersille, frisk
  • 0,5 dl dl dill, frisk dill, frisk

Lake

  • 7 stk stk allehånde, hel allehånde, hel
  • 7 stk stk pepper, hel sort pepper, hel sort
  • 7 stk stk rosépepper rosépepper
  • 1 dl dl eddik, 7% eddik, 7%
  • 2 dl dl sukker sukker
  • 2 dl dl vann vann
  • 1 stk stk laurbærblad laurbærblad

Tilbehør

  • rugbrød rugbrød

Framgangsmåte

  • Smak på sildefiletene og legg dem i vann dersom de er for salte.

  • Skjær sildefiletene i biter, og rødløk, løk, purre og sitron i tynne skiver.

  • Hakk bladpersille og dill.

Lake

  • Knus allehånde og pepperkorn i en morter, og ha i en kasserolle med de andre ingrediensene.

  • Kok opp laken, og avkjøl den helt.

  • Legg sild, løk, purre, sitron, bladpersille og dill lagvis i et glass eller krukke.

  • Hell over laken og legg på lokk.

  • Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før bruk.

Server urtesild på små rugbrødskiver.