Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Urtesmør av forskjellige slag passer godt til sjøkreps. I denne oppskriften lager du urtesmør med estragon og hvitløk, og serverer med brød og stekt sitron og lime. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 4 stk stk sjøkreps sjøkreps
  • 150 g g smør smør
  • 0,5 dl dl estragon estragon
  • 4 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 stk stk sitroner sitron
  • 1 stk stk lime lime
  • salt salt
  • pepper, grovmalt pepper, grovmalt

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Del sjøkrepsene på langs og fjern tarmstrengen.

  • La smøret bli mykt i romtemperatur.

  • Finhakk estragon, riv hvitløk, og bland med smøret.

  • Smør smøret på krepsekjøttet, og dryss over salt og pepper.

  • Skjær sitron og lime i båter, og stek lett på grillen.

  • Legg sjøkrepsene på grillen med skallet ned.

  • Legg på lokk og grill i til krepsekjøttet er hvitt, ca. 3 minutter.

Server grillet sjøkreps med grillet sitron og lime, og brød ved siden av.