Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Raskere grillmat enn sjøkreps skal du lete lenge etter. Deilig og eksklusivt er det like fullt. Her får du også oppskriften på hjemmelaget pesto, men du kan gjerne kjøpe den ferdig på glass.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 8 stk stk sjøkreps sjøkreps

Pesto

  • 1 potte potte basilikum, frisk basilikum, frisk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 50 g g pinjekjerner pinjekjerner
  • 50 g g parmesanost parmesanost
  • 1 dl dl olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Kjør basilikum, hvitløk, pinjekjerner og parmesanost i foodprosessor.

  • Spe med olivenolje mens maskinen går, til en fyldig saus.

  • Smak pestoen til med salt og pepper.

  • Del sjøkreps på langs og smør pesto på kjøttsiden.

  • Legg krepsene med skallsiden ned på grillen og grill i 2-3 minutter.

Server nygrillede sjøkreps med brød ved siden av.

Tips: Pesto kan lages på forhånd og oppbevares i et glass eller en plastboks med tett lokk.