Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Denne oppskriften med sjøkreps vil imponere gjestene. Start med skalldyrkraften og beregn god tid. Resten lager du i en fei.

Vanskelighetsgrad Middels
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 4 stk stk sjøkreps sjøkreps
  • smør smør
  • salt og pepper salt og pepper

Skalldyrkraft

  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 0,5 stk stk purre purre
  • 0,5 stk stk gulrot gulrot
  • olivenolje olivenolje
  • 1 ts ts tomatpuré tomatpuré
  • 3 dl dl hvitvin hvitvin
  • krondill krondill
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • 1 stk stk pak choy pak choy
  • 2 stk stk vårløk vårløk

Framgangsmåte

  • Forvell sjøkreps i kokende vann in 20 sekunder.

  • Ta dem opp av kokevannet og avkjøl.

  • Rens kjøttet ut av skallet og legg skallet til side.

  • Stek sjøkrepsene i smør til de er så vidt gjennomstekte, 1-2 minutter.

  • Dryss på salt og pepper.

Skalldyrkraft

  • Finhakk hvitløk, grovhakk sjalottløk og purre, og skjær gulrot i strimler.

  • Del opp sjøkrepsskallene og fres i olivenolje sammen med tomatpuré, hvitløk, sjalottløk, purre og gulrot.

  • Tilsett hvitvin og ha i vann så det akkurat dekker skallene. La kraften småkoke i 1,5-2 timer.

  • Sil kraften, tilsett krondill og la det trekke til.

  • Smak til med salt og pepper.

Tilbehør

  • Skjær pak choy i strimler og vårløk i ringer.

Server sjøkreps i skalldyrkraft med pak choy og vårløk. Pynt gjerne med krondill.