Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

I denne oppskriften med skrei bærer tilbehøret et asiatisk preg over seg. Med mangosalat og nudler vil du ha en smaksopplevelse uten like.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g skreifilet med skinn skreifilet med skinn
  • 1 ts ts chiliflak, tørket chiliflak, tørket
  • 1 ts ts salt salt
  • 1 ss ss rapsolje rapsolje

Mangosalat

  • 0,5 stk stk agurk agurk
  • 1 stk stk mango mango
  • 250 g g eggnudler eggnudler
  • 1 dl dl koriander, frisk koriander, frisk
  • 2 stk stk lime lime
  • 2 ts ts sukker, brunt sukker, brunt
  • 1 ss ss fiskesaus fiskesaus
  • 1 ss ss soyasaus soyasaus

Tilbehør

  • 4 stk stk lime lime

Framgangsmåte

  • Skrap skreiskinnet godt og skjær fisken i porsjonsstykker.

  • Kok eggnudler etter anvisning på pakken.

  • Gni skreistykkene med chiliflak og salt.

  • Varm rapsolje i en stekepanne og stek skreien med skinnsiden ned til skinnet er sprøtt, ca. 4 minutter.

  • Snu skreien og trekk stekepannen av varmen, og la skreien trekke til den akkurat er gjennomstekt, ca. 4 minutter.

Mangosalat

  • Skjær agurk og mango i tynne skiver, og bland med koriander.

  • Press saften av lime, og bland med brunsukker, fish sauce og soyasaus.

  • Rør til sukkeret er oppløst og hell over agurk, mango og koriander.

Server skreien med eggnudler, mangosalat og limebåter.