Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Skrei bakt i ovn med chorizo, aromasopp og hjemmelaget potetmos er et måltid for både ganen og øyet. Til denne oppskriften bruker du gjerne litt tid, men til fest gjør vi jo det!

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 750 g g skrei, ryggfilet skrei, ryggfilet
  • 2 ss ss salt salt
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 8 skiver skive chorizopølse chorizopølse

potetmos

  • 500 g g potet potet
  • 75 g g smør, usaltet smør, usaltet
  • 0,5 dl dl kremfløte kremfløte
  • 0,25 stk stk lime lime
  • muskat muskat
  • salt og pepper salt og pepper

Aromasopp

  • 200 g g aromasopp aromasopp
  • 2 stk stk løk løk
  • 50 g g smør smør
  • 2 dl dl rødvin rødvin
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 2 ts ts timian, frisk timian, frisk
  • 2 ts ts sukker, brunt sukker, brunt
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær skreifileten i serveringsstykker, legg dem i en smurt ildfast form og dryss salt over. 

  • Drypp sitronsaft over stykkene og legg to skiver chorizo på hvert stykke.

  • Dekk formen med plastfolie og la dette stå et par timer.

  • Stek skreien i stekeovn til fisken er ferdig, ca. 8 minutter.

Potetmos

  • Skrell og skjær poteter i terninger.

  • Kok dem møre i usaltet vann, sil av vannet og damp potetene godt.

  • Mos potetene med smør, kremfløte og saften av lime. 

  • Smak til med muskat, salt og pepper.

Aromasopp

  • Rens og skjær sopp og løk i små terninger, og stek dette lett i smør. 

  • Tilsett rødvin, saften av sitron, timian og brunt sukker. La det koke til væsken er fordampet.

  • Smak til med salt og pepper.

Server skreien med potetmos og aromasopp ved siden av.