Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Ovnsbakt skrei med middelhavssmaker av hvitløk og tomat er en god oppskrift når du vil servere familie eller venner en smakfull middag uten å bruke lang tid på kjøkkenet.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g skreifilet, uten skinn og bein skreifilet, uten skinn og bein
  • 1 stk stk løk løk
  • 3 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 4 stk stk tomat tomat
  • 0,3 ts ts chili, rød chili, rød
  • 100 g g tomatpuré tomatpuré
  • 1 dl dl hvitvin hvitvin
  • sukker sukker
  • salt og pepper salt og pepper
  • 1 dl dl olivenolje olivenolje

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær løk i terninger, tomat i skiver, og finhakk hvitløk og chili.

  • Surr løk og hvitløk i litt olivenolje til løken er gyllen.

  • Tilsett chili og tomatpuré, og la det surre litt sammen med løken.

  • Hell i hvitvin og smak tomatsausen til med sukker, salt og pepper.

  • Legg skreifilet og tomatskiver i en ildfast form.

  • Fordel tomatsaus jevnt over og hell til slutt over olivenolje.

  • Stek i stekeovnen i ca. 20 minutter.

Server med brød ved siden av.