Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

En klassiker når skreien kommer er skreikjaker med soppstuing. Denne oppskriften er litt utradisjonell med jordskokk, salat, balsamicoeddik og pistasjnøtter.

Vanskelighetsgrad Middels
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 8 stk stk skreikjaker skreikjaker
  • 4 ss ss hvetemel hvetemel
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 0,25 ts ts pepper pepper
  • 1 ss ss smør smør

Jordskokkpuré

  • 500 g g jordskokk jordskokk
  • 2 ss ss smør smør
  • 4 ss ss kremfløte kremfløte
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • 2 dl dl salat, småbladet salat, småbladet
  • 2 ss ss balsamicoeddik balsamicoeddik
  • 100 g g pistasjnøtter pistasjnøtter

Framgangsmåte

  • Bland sammen hvetemel, salt og pepper i en skål.

  • Tørk skreikjakene med litt tørkepapir og vend dem godt i melblandingen.

  • Ha smør i en varm stekepanne og stek skreikjakene raskt, 1-2 minutter på hver side.

Jordskokkpuré

  • Kok jordskokk møre med skallet på. 

  • Fjern skallet og del jordskokk i biter. 

  • Varm opp smør og kremfløte i en kasserolle og tilsett jordskokk.

  • Kjør blandingen til en glatt mos med en stavmikser.

Server skreikjakene med jordskokkmos, salat med balsamicoeddik og hakkede pistasjnøtter drysset over.