Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Hvis du vil fortelle din kjære noe med middagen du lager, skal du velge kjærlighetsfisken skrei. I denne oppskriften er også tilbehøret hjertelig! 

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g skreifilet skreifilet
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • salt og pepper salt og pepper
  • olje olje

Gulrotpuré

  • 8 stk stk gulrot gulrot
  • 2 ss ss smør smør
  • 2 ts ts ingefær, frisk ingefær, frisk
  • salt og pepper salt og pepper
  • 6 ss ss smør, usaltet smør, usaltet

Sjysaus

  • 2 ss ss soyasaus soyasaus
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • sitronsaft sitronsaft

Tilbehør

  • 2 stk stk squash, grønn squash, grønn
  • sitronsaft sitronsaft

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær skrei i serveringsstykker, press sitronsaft over og krydre lett med salt og pepper.

  • Ha litt olje i en ildfast form og legg i skreistykkene med skinnsiden opp. 

  • Stek i stekeovnen i ca. 10-15 minutter, avhengig av hvor tykke fiskestykkene er.

 Gulrotpuré

  • Kok gulrot møre i saltet vann. Hell ut nesten alt kokevannet, så du har litt vann igjen på bunnen av kasserollen.

  • Mos gulrot i kasserollen med smør og revet ingefær.

  • Varm opp og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Sjysaus

  • Smelt smør i en kasserolle til det nesten er nøttebrunt.

  • Tilsett soyasaus, finhakket hvitløk og smak til med sitronsaft.

 Tilbehør

  • Del squash på langs i tykke skiver og stans ut små hjerter.

  • Damp dem i litt lettsaltet vann i ca. 2-3 minutter.

Server skrei med gulrotpuré, sjysaus og dampede squashhjerter.