Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Denne oppskriften er bokstavelig talt lag på lag med nytelse. Nederst ligger rødvinsjy og en smakfull potetpuré med hvitløk. Øverst ligger flakende hvit skrei.

Vanskelighetsgrad Vanskelig
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g skreifilet, uten skinn og bein skreifilet, uten skinn og bein
  • 1 ss ss salt salt
  • 1 ss ss smør smør

Potetpuré

  • 1 kg kg mandelpotet mandelpotet
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 ss ss smør smør
  • 1 dl dl melk melk
  • salt og pepper salt og pepper

Sjysaus

  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 1 dl dl rødvin rødvin
  • 2 dl dl kalvekraft kalvekraft
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • 300 g g aspargesbønner aspargesbønner
  • salt salt

Framgangsmåte

  • Dryss salt over skreifileten og la ligge i 7 minutter. 

  • Skyll og tørk skreien lett med tørkepapir og skjær den i serveringsstykker.

  • Kok opp vann med smør, trekk kasserollen til side, legg i skreien og la den trekke i 6-7 minutter.

Potetpuré

  • Skrell potet, skjær i biter og kok møre i usaltet vann sammen med hvitløk.

  • Hell av kokevannet og la potetene dampe av seg uten lokk, slik at de blir tørre på overflaten.

  • Rør smør ut i kokende melk og ha over de kokte potetene.

  • Mos potetene og rør til en luftig puré. 

  • Smak til med salt og pepper.

Sjysaus

  • Finhakk sjalottløk og kok sammen med rødvin i 3-4 minutter.

  • Tilsett kalvekraft og gi sjyen et godt oppkok.

  • Smak til med salt og pepper.

Tilbehør

  • Rens og kok aspargesbønnene i lettsaltet vann i 4 minutter.

Server skrei med potetpuré, sjysaus og aspargesbønner.