Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

I denne oppskriften møter de beste råvarene fra dypet av Barentshavet de beste fra bredden av Middelhavet. Resultatet er et fargerikt og smakfullt møte.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g skreifilet, uten skinn og bein skreifilet, uten skinn og bein
  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 3 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 ss ss olje olje
  • 1200 g g hermetiske tomater, grovhakkede hermetiske tomater, grovhakkede
  • 6 stk stk potet potet
  • 8 stk stk oliven, grønn oliven, grønn
  • salt og pepper salt og pepper
  • kajennepepper kajennepepper

Tilbehør

  • flatbrød flatbrød

Framgangsmåte

  • Skjær skreien i terninger på ca. 3 cm, dryss over litt salt og la dem ligge i 7 minutter. 

  • Skyll av saltet og tørk skreiterningene lett med tørkepapir.

  • Skjær sjalottløk i skiver og finhakk hvitløk. 

  • Varm opp olje i en kasserolle, ha i sjalottløk og hvitløk, og surr lett uten at det blir brunt.

  • Hell på hermetiske tomater og la sausen småkoke i ca. 2 timer.

  • Kok potet og skjær dem i skiver.

  • Vend skreiterningene og potetskivene inn i sausen og la retten trekke noen få minutter, til skreien er kokt. 

  • Rør inn oliven, og smak til med salt, pepper og en anelse kajennepepper.

Server gryten med flatbrød ved siden av. Dryss gjerne friske urter over gryten ved servering.