Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Skrei med sandefjordsmør er en klassiker i norske hjem. Med potet, gulrot og purre er søndagsmiddagen komplett. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g skreifilet med skinn skreifilet med skinn
  • 1,5 l l vann vann
  • 5 ss ss salt salt
  • 1 ts ts eddik, 7% eddik, 7%

Sandefjordsmør

  • 1 dl dl kremfløte kremfløte
  • 250 g g smør smør
  • 1 bunt bunt persille, frisk persille, frisk
  • sitronsaft sitronsaft

Tilbehør

  • 800 g g mandelpotet mandelpotet
  • 500 g g gulrot gulrot
  • 1 stk stk purre purre
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Skjær skreifileten i porsjonsstykker.

  • Kok opp vann i en vid kasserolle, tilsett salt og eddik, og skru av varmen. 

  • Ha skreistykkene i vannet og la trekke under lokk i 7-10 minutter.

Sandefjordsmør

  • Kok opp kremfløte og la det småkoke under omrøring til mengden er halvert. 

  • Trekk kasserollen av platen og pisk inn terninger av kaldt smør. Sausen må ikke koke, da skiller den seg.

  • Smak til med sitronsaft og rør inn hakket persille. 

Tilbehør

  • Skrell potet og og gulrot, og rens purre.

  • Skjær gulrot og purre i skiver.

  • Kok potet møre i lettsaltet vann, ca. 20 minutter.

  • Ha i gulrot når det gjenstår 10 minutter av koketiden, og purre når det gjenstår 5 minutter. 

Server skreien med sandefjordsmør, potet, gulrot og purre.