Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Skrei kan tilberedes på forskjellige måter og det milde fiskekjøttet passer til all slags smaker! Prøv i en tomatsaus som i denne oppskriften.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g skreifilet, uten skinn og bein skreifilet, uten skinn og bein
  • 2 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 1 stk stk løk løk
  • 1 glass glass hermetiske artisjokkhjerter, i olje hermetiske artisjokkhjerter, i olje
  • 2 boks(er) boks(er) hermetiske cherrytomater hermetiske cherrytomater
  • 2 ss ss tomatpuré tomatpuré
  • 1 ts ts chilipasta chilipasta
  • 3 stk stk kapers kapers
  • salt og pepper salt og pepper
  • olivenolje olivenolje

Tilbehør

  • oliven, sort oliven, sort
  • brød brød

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på grillfunksjon. 
  • Skjær skrei i serveringsstykker.
  • Del paprika i to, og fjern stilk, hinner og kjerner.
  • Grill paprika på en rist i stekeovnen til skallet får svarte flekker.
  • Ta ut paprika, dekk med plast og la avkjøle litt. Dra av skinnet.
  • Skjær paprika og løk i strimler, og del artisjokk i biter, og ha det i en ildfast form.
  • Rør sammen hermetiserte cherrytomater, tomatpuré og chilipasta, og hell blandingen over grønnsakene.
  • Still inn stekeovnen på vanlig stekefunksjon, på 200 °C.
  • Legg skreistykkene i formen og dryss over kapers, salt, pepper og olivenolje.
  • Stek i stekeovnen i ca. 20 minutter, til fisken er gjennomstekt.

Server med oliven og brød til. Dryss gjerne over litt urter hvis du har.