Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

En gryte er enkelt å lage, og med gode råvarer er det enkel luksus. Prøv denne oppskriften med skrei, potet, løk, hvitløk og tomat neste gang!

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g skreifilet, lettsaltet skreifilet, lettsaltet
  • 6 stk stk potet potet
  • 2 stk stk løk løk
  • 1 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 1 stk stk kinesisk hvitløk kinesisk hvitløk
  • 400 g g hermetiske tomater, grovhakkede hermetiske tomater, grovhakkede
  • 1 ss ss tomatpuré tomatpuré
  • 0,25 dl dl olivenolje olivenolje
  • 20 stk stk oliven, sort oliven, sort
  • 0,25 ts ts kajennepepper kajennepepper
  • salt salt

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Skjær skreien i strimler. 

  • Skrell og skjær potet i båter. 

  • Skjær løk i tynne båter, paprika i strimler og hakk hvitløk.

  • Kok opp hermetisk tomat med hvitløk, tomatpuré, olivenolje og kajennepepper. 

  • Legg i potet, løk og paprika og la det småkoke i ca. 10 minutter. 

  • Tilsett skreien og la surre i 3-4 minutter. 

  • Rør inn oliven, og smak til med salt og en anelse kajennepepper. 

Server skreigryten rykende varm med brød ved siden av.