Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Det faste, fine fiskekjøttet i skreikjaken er en delikatesse, som du kan servere sammen med soppstuing. Denne oppskriften kan du bruke som forrett eller hovedrett.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 16 stk stk torskekinn torskekinn
  • 4 ss ss hvetemel hvetemel
  • 1 ts ts salt salt
  • 0,5 ts ts pepper pepper
  • smør smør
  • 150 g g sjampinjong sjampinjong
  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 1 ss ss smør smør
  • 1 ss ss hvetemel hvetemel
  • 1 ss ss sukker, brunt sukker, brunt
  • 2 dl dl kremfløte kremfløte
  • gressløk, frisk gressløk, frisk
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • potet potet
  • 16 stk stk skreikjaker skreikjaker
  • ruccolasalat ruccolasalat

Framgangsmåte

  • Skyll og tørk skreikjakene.

  • Bland sammen hvetemel, salt og pepper, og vend skreikjakene i blandingen.

  • Stek dem gylne i smør i ca. 2 minutter på hver side.

Soppstuing

  • Skjær sopp i skiver og finhakk sjalottløk, og surr i smør til løken er myk og gyllen, ca. 2 minutter.

  • Dryss over hvetemel og rør det godt inn.

  • Tilsett brunt sukker og rør til sukkeret smelter.

  • Tilsett kremfløte og la stuingen surre til den tykner litt.

  • Smak til med salt og pepper.

Server skreikjakene med soppstuing og kokte poteter, og dryss over litt finhakket gressløk og ruccolasalat.