Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Kjenner du mirakelfisken fra Barentshavet? Med skreimølje blir du godt kjent med de rene smakene av skrei, lever og rogn. I denne oppskriften bruker du filet av skrei.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g skreifilet skreifilet
  • salt salt
  • pepper, hel sort pepper, hel sort

Rogn

  • 1 stk stk rogn, rå rogn, rå
  • 1 l l vann vann
  • 2 ss ss salt salt

Lever

  • 200 g g lever lever
  • 1 dl dl vann vann

Tilbehør

  • potet potet
  • flatbrød flatbrød

Framgangsmåte

  • Skjær skreifilet i serveringsstykker.

  • Kok opp nok vann til å dekke skreien, tilsatt 0,5 dl salt og 1 ts hel pepper per l vann. Trekk kasserollen av platen og legg i skreistykkene.

  • Sett kasserollen over varmen igjen, kok opp, trekk kasserollen til side og la skreien trekke ca. 6-7 minutter.

Rogn

  • Vask rognen og pakk den inn i matpapir eller kokeplast for å unngå at den går i stykker.

  • Kok opp vann tilsatt salt. 

  • Sett ned varmen og la rognen stå og trekke til den er ferdig, ca. 20 minutter.

Lever

  • Rens leveren for hinner og tråder, del i små biter og legg dem i en kasserolle.

  • Når skreien er kokt øser du litt av kokekraften over den ferdig rensede leveren.

  • Kok forsiktig opp og la trekke i 2-3 minutter.

Server skreien på varme tallerkener med kokt rogn skåret i skiver, lever, kokte poteter og flatbrød.

Tips: Ha gjerne litt eddik i kokevannet til skreien, da blir den ekstra skinnende hvit, ca. 1 ss pr. liter vann. Noen har også litt eddik og kanskje løk og laurbærblad i kokevannet til leveren for smakens skyld.