Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

I denne oppskriften har skreien fått nytt og smakfullt følge. Den er stekt i stekepanne med hvitløk og servert med kaperssmør og revet pepperrot. 

Vanskelighetsgrad Vanskelig
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g skreifilet, uten skinn og bein skreifilet, uten skinn og bein
  • 100 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 1 ss ss salt salt
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 ss ss solsikkeolje solsikkeolje
  • 1 ss ss smør smør
  • 2 stk stk egg egg

Kaperssmør

  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 150 g g smør smør
  • 3 stk stk kapers kapers
  • sitronsaft sitronsaft
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • 1 ts ts pepperrot pepperrot

Framgangsmåte

  • Skjær skrei i serveringsstykker og dryss med salt. La dem ligge i 7 minutter, skyll av saltet og tørk fisken lett med tørkepapir.

  • Skjær hvitløk i tynne skiver.

  • Varm solsikkeolje i en stekepanne, legg i skreistykkene og stek til de er nesten gjennomstekte, i 6-7 minutter. Snu dem og stek i 1-2 minutter på den andre siden.

  • Tilsett hvitløk og smør mot slutten av steketiden, og øs smøret forsiktig over skreien.

  • Kok egg i ca. 8 minutter, så det blir nesten hardkokt.
  • Skjær egg i tynne båter.

Kaperssmør

  • Finhakk sjalottløk og brun lett sammen med smør og kapers.

  • Smak til med sitronsaft, salt og pepper. 

Server skrei med reker, egg og kaperssmør, med pepperrot revet over.