Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Skrei med ertepuré, sopp, bacon og nøttesmør er en smaksopplevelse uten like. Imponer familien med denne oppskriften i dag. 

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g skreifilet med skinn skreifilet med skinn
  • 1 ss ss salt, grovt salt, grovt
  • olivenolje olivenolje

Ertepuré

  • 500 g g erter, fryst erter, fryst
  • 2 ss ss smør smør
  • 1 ts ts sukker sukker
  • 2 ts ts timian, frisk timian, frisk
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • 4 skiver skive bacon bacon
  • 200 g g aromasopp aromasopp
  • 1 dl dl hasselnøtter hasselnøtter
  • 100 g g smør smør
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Skrap skreiskinnet godt, dryss lett med salt på kjøttsiden av fisken, og la ligge i ca. 10 minutter.

  • Skyll saltet av skreien i kaldt vann og tørk lett med tørkepapir.

  • Skjær fisken i serveringsstykker og lag noen skråsnitt i skinnet.

  • Ha olivenolje i en stekepanne og legg skreien med skinnsiden ned.

  • Stek til skinnet blir mørkt brunt, ca. 4 minutter. Snu fisken og stek den i 1-2 minutter på kjøttsiden.

Ertepuré

  • Kok erter møre, ca. 10 minutter.

  • Mos ertene, og rør inn smør og sukker.

  • Smak til med finhakket timian, salt og pepper.

Tilbehør

  • Sprøstek bacon.

  • Rens sopp og stek i en stekepanne, og krydre lett med salt og pepper. 

  • Grovhakk hasselnøtter og brun i smør.

Server skrei med ertepuré, bacon, sopp og nøttesmør.