Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

En hjemmelaget tomatsuppe er næringsrik og lett å lage. Denne oppskriften gir den klassiske suppen en moderne vri med skrei, pepperoni og basilikumpasta.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 300 g g skreifilet, uten skinn og bein skreifilet, uten skinn og bein
  • 1 stk stk løk løk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje
  • 4 ss ss tomatpuré tomatpuré
  • 5 dl dl vann vann
  • 400 g g hermetiske tomater, grovhakkede hermetiske tomater, grovhakkede
  • 40 g g pepperoni pepperoni
  • salt salt
  • kajennepepper kajennepepper
  • sukker sukker

Basilikumpasta

  • 0,5 potte potte basilikum, frisk basilikum, frisk
  • 40 g g parmesanost parmesanost
  • 0,5 dl dl olivenolje olivenolje

Framgangsmåte

  • Skjær skreien i terninger på ca. 2 cm.

  • Finhakk løk og hvitløk, og surr i olivenolje til løken er blank.

  • Rør inn tomatpuré og la det surre litt.

  • Tilsett vann og hermetiske tomater, og la det koke i 10 minutter.

  • Kjør suppen i en foodprosessor eller med stavmikser til den er jevn.

  • Smak til med salt, kajennepepper og sukker.

  • Ha fisken i suppen og la trekke i 3-4 minutter.

Basilikumpasta

  • Kjør basilikum, parmesanost og olivenolje sammen i en blender eller med stavmikser til en jevn pasta.

Server suppen med pepperoniskiver og basilikumpasta.