Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Trøffelmarinert skrei servert med tomatsalat og urteolje er mange spennende smaker i en rett. En moderne vri på den tradisjonelle fisken.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1 kg kg skrei, ryggfilet skrei, ryggfilet
  • 4 ts ts trøffelolje trøffelolje
  • 2 ts ts salt salt

Tomatsalat

  • 250 g g plommetomat plommetomat
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • 1 ss ss balsamicoeddik balsamicoeddik
  • 2 ts ts basilikum, frisk basilikum, frisk

Urteolje

  • 1 ss ss basilikum, frisk basilikum, frisk
  • 1 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • salt salt
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje

Tilbehør

  • salat, småbladet salat, småbladet
  • salt salt
  • potet potet

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 160 °C.

  • Skjær skreifileten i jevnstore stykker og drypp over trøffelolje. La fisken ligge 10-15 minutter.

  • Legg fiskestykkene på bakepapir på et stekebrett og bak dem midt i stekeovnen til de er så vidt gjennomkokte, ca. 12 minutter.

Tomatsalat

  • Skyll og del tomatene i to.

  • Pisk sammen olje og balsamicoeddik, rør inn basilikum og smak til med litt salt.

  • Hell dressingen over tomatene, og vend sammen.

Urteolje

  • Pisk sammen hakket basilikum, persille og olje, gjerne med foodprocessor eller stavmikser.

  • Smak til med litt salt.

  • Urteoljen er holdbar i kjøleskapet i minst 1 uke.

Server skreien med tomatsalat, urteolje, salat og kokte poteter.