Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Fish & chips er en klassiker fra det engelske kjøkkenet. I denne oppskriften lager du friterte stykker av steinbitfilet og serverer dem med persillerøtter og en deilig tartarsaus.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g steinbitfilet, uten skinn og bein steinbitfilet, uten skinn og bein
  • 2 dl dl hvetemel hvetemel
  • 2 stk stk eggehvite eggehvite
  • 3 dl dl griljermel griljermel
  • 2 stk stk persillerot persillerot
  • salt og pepper salt og pepper
  • olje olje

Tartarsaus

  • 1 ts ts sylteagurk sylteagurk
  • 1 ts ts kapers kapers
  • 1 ts ts oliven, grønn oliven, grønn
  • 1 ts ts oliven, sort oliven, sort
  • 2 stk stk eggeplomme eggeplomme
  • 1 ts ts dijonsennep dijonsennep
  • 2 ss ss sitronsaft sitronsaft
  • 3 dl dl solsikkeolje solsikkeolje
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • salat salat

Framgangsmåte

  • Skjær steinbiten i serveringsstykker. 

  • Bland hvetemel, salt og pepper i en vid skål.

  • Pisk sammen eggehvite i en annen vid skål.

  • Ha griljermelet i en tredje vid skål.

  • Vend steinbiten først i melblandingen, deretter i eggehvite og til slutt i griljermelet.

  • Frityrstek steinbitstykkene på 165 °C.

  • Skjær tynne skiver av persillerot og frityrstek dem på samme temperatur til de er sprø og gylne.

Tartarsaus

  • Hakk sylteagurk, kapers og oliven.  

  • Bland sammen eggeplomme, dijonsennep og sitronsaft, og pisk inn solsikkeolje i en tynn stråle.

  • Rør inn sylteagurk, kapers og oliven, og smak til med salt og pepper. 

Server fish and chips med tartarsaus og salat.