Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

En varm fiskegryte med steinbit er noe ingen kan si nei til. Grønnsakene kan varieres etter årstid og i denne oppskriften finner du høstens grønnsaker.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g steinbitfilet, uten skinn og bein steinbitfilet, uten skinn og bein
  • 1 stk stk rødløk rødløk
  • 1 stk stk purre purre
  • 1 stk stk gulrot gulrot
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 ts ts chili, rød chili, rød
  • 2 ss ss solsikkeolje solsikkeolje
  • 400 g g hermetiske tomater, grovhakkede hermetiske tomater, grovhakkede
  • 2 ss ss lettrømme lettrømme
  • 1 dl dl matfløte matfløte
  • salt salt
  • sitronpepper sitronpepper

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Skjær fisken i serveringsstykker.

  • Skjær rødløk i tynne båter, purre og gulrot i terninger, og finhakk hvitløk og chili.

  • Surr rødløk, purre og gulrot lett i en gryte med solsikkeolje.

  • Tilsett hvitløk, chili og hermetiske tomater, og kok opp.

  • Smak til med salt og sitronpepper, og kok under lokk i ca. 15 minutter.

  • Stek fiskestykkene i en stekepanne med litt olje, ca. 3 minutter på hver side.

  • Rør sammen lettrømme og matfløte til en jevn saus.

Server gryten med rømmesausen og brød ved siden av.

Tips: Fisken kan også varmes i gryten, uten steking i forkant. Da lar du fiskestykkene trekke i gryten i ca. 10 minutter.