Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Fiskekaker kan varieres på så mange måter. Prøv denne oppskriften der fiskekaker av steinbit er servert med kokt ris og strimler av gulrot og agurk.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g steinbitfilet, uten skinn og bein steinbitfilet, uten skinn og bein
  • 2 ts ts salt salt
  • 1 ss ss potetmel potetmel
  • 2 ss ss riseddik riseddik
  • 3 stk stk vårløk vårløk
  • 1 ts ts ingefær, frisk ingefær, frisk
  • solsikkeolje solsikkeolje

Grønnsaksstrimler

  • 3 stk stk gulrot gulrot
  • 1 stk stk agurk agurk
  • 1 stk stk lime lime
  • 1 ts ts sukker sukker
  • 1 ts ts soyasaus soyasaus

Tilbehør

  • ris ris
  • soyasaus soyasaus

Framgangsmåte

  • Skjær steinbiten i mindre biter og kjør den sammen med salt raskt i en food prosessor til ønsket konsistens. 

  • Tilsett potetmel og riseddik, og kjør til alt er godt blandet. 

  • Skjær vårløk i små biter og bland den i farsen sammen med finrevet ingefær. Smak eventuelt til med salt. 

  • Form små fiskekaker og stek dem i olje til de er gjennomstekte og gylne på begge sider.

Grønnsaksstrimler

  • Vask gulrot og agurk godt.

  • Bruk ostehøvel til å skive opp gulrot og agurk på langs, og skjær skivene i strimler. 

  • Lag en dressing av limesaft, sukker og soya, og smak til. 

  • Bland dressingen med grønnsaksstrimlene og la det trekke noen minutter.

Server fiskekakene med grønnsaksstrimler, ris og soyasaus.

Tips: For en sterkere soyasaus kan du ha noen skiver chili i sausen.