Grillspyd med soyamarinert steinbit

Det er lett å lage variert grillmat når du bruker grillspyd, siden du kan bruke sjømat og grønnsaker etter smak og sesong. I denne oppskriften bruker du steinbit og reker.
Vanskelighetsgrad
Middels
Antall porsjoner
Ingredienser
- 600 g steinbitfilet, uten skinn og bein
- 16 stk reker, uten skall
- 0,5 stk squash, gul
- 6 stk småløk
- trespyd
Marinade
- 5 cm ingefær, frisk
- 0,5 stk chili, rød
- 3 fedd hvitløk
- 1 ss persille, frisk
- 1 stk lime
- 1 dl kecap manis
- 1 dl soyasaus
- 1 dl rapsolje
Tilbehør
- salat
- brød
Framgangsmåte
La trespydene ligge i vann i ca. 30 minutter.
Skjær steinbit og squash i terninger, og skrell løk.
Træ steinbit, reker, squash og løk på trespydene.
Marinade
Finhakk ingefær, chili, hvitløk og persille.
Press saft av lime, riv det ytterste skallet og bland med resten av ingrediensene til marinaden.
Legg grillspydene i marinaden og la dem ligge der i 15 minutter.
Ta spydene opp av marinaden og grill i ca. 2 minutter på hver side.
Server grillspydene med salat og brød ved siden av.