Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Det er lett å lage variert grillmat når du bruker grillspyd, siden du kan bruke sjømat og grønnsaker etter smak og sesong. I denne oppskriften bruker du steinbit og reker.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g steinbitfilet, uten skinn og bein steinbitfilet, uten skinn og bein
  • 16 stk stk reker, uten skall reker, uten skall
  • 0,5 stk stk squash, gul squash, gul
  • 6 stk stk småløk småløk
  • trespyd trespyd

Marinade

  • 5 cm cm ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 0,5 stk stk chili, rød chili, rød
  • 3 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 1 stk stk lime lime
  • 1 dl dl kecap manis kecap manis
  • 1 dl dl soyasaus soyasaus
  • 1 dl dl rapsolje rapsolje

Tilbehør

  • salat salat
  • brød brød

Framgangsmåte

  • La trespydene ligge i vann i ca. 30 minutter.

  • Skjær steinbit og squash i terninger, og skrell løk.

  • Træ steinbit, reker, squash og løk på trespydene.

Marinade

  • Finhakk ingefær, chili, hvitløk og persille.

  • Press saft av lime, riv det ytterste skallet og bland med resten av ingrediensene til marinaden.

  • Legg grillspydene i marinaden og la dem ligge der i 15 minutter.

  • Ta spydene opp av marinaden og grill i ca. 2 minutter på hver side. 

Server grillspydene med salat og brød ved siden av.