Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Gryte med steinbit og blåskjell er en rett med gode råvarer. Imponer familie og venner med denne fantastisk gode steinbitgryten.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g steinbitfilet, uten skinn og bein steinbitfilet, uten skinn og bein
  • 300 g g blåskjell blåskjell
  • 2 stk stk tomat tomat
  • 1 stk stk løk løk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 0,5 stk stk chili, rød chili, rød
  • 2 stk stk gulrot gulrot
  • 0,5 stk stk purre purre
  • 2 stk stk fennikel, frisk fennikel, frisk
  • 0,5 dl dl olivenolje olivenolje
  • 2 dl dl hvitvin hvitvin
  • 12 dl dl fiskekraft fiskekraft
  • 2 ss ss timian, frisk timian, frisk
  • 2 ss ss basilikum, frisk basilikum, frisk
  • 2 ss ss estragon, frisk estragon, frisk
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Skjær steinbitfileten i store terninger.

  • Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.

  • Kast skjell som ikke lukker seg.

  • Legg blåskjellene i en varm kasserolle, legg på lokk og damp til skjellene har åpnet seg.

  • Sil av kraften og sett til side.

  • Ta skjellmaten ut av blåskjellene.

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i små terninger. 

  • Finhakk løk, hvitløk og chili, og skjær gulrot, purre og fennikel i terninger.

  • Surr løk, hvitløk, gulrot, purre og fennikel i olivenolje til løken er myk.

  • Tilsett tomatterninger, chili og hvitvin, kok opp og kok inn litt.

  • Hell i blåskjellkraft og fiskekraft, og kok et par minutter.

  • Smak til med salt og pepper.

  • Legg steinbiten i gryten, kok opp og la trekke til fisken er kokt, ca. 5 minutter.

  • Tilsett blåskjell og friske urter rett før servering.

Server gryten med brød ved siden av.

Tips: I denne oppskriften kan du gjerne bruke hjerteskjell istedenfor blåskjell.