Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Et spennende festmåltid av steinbit fylt med blåskjell, tomat, hvitløk, og urter. Serveres med råstekte poteter og jordskokkpuré.

Vanskelighetsgrad Vanskelig
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g steinbitfilet, uten skinn og bein steinbitfilet, uten skinn og bein
  • 12 stk stk blåskjell, uten skall blåskjell, uten skall
  • 1 stk stk tomat tomat
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 ss ss persille, frisk persille, frisk

Råstekte poteter

  • 4 stk stk mandelpotet mandelpotet
  • 3 ss ss olivenolje olivenolje
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • salt og pepper salt og pepper

Jordskokkpuré

  • 600 g g jordskokk jordskokk
  • 1 dl dl melk melk
  • 1 dl dl matfløte matfløte
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær steinbiten i jevnstore stykker og skjær et skråsnitt i toppen.

  • Del tomat i to, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet og blåskjell i terninger.

  • Finhakk hvitløk og persille, og bland med tomat og blåskjell.

  • Fyll blandingen i snittet på fisken og bak midt i stekeovnen til den er gjennomkokt, ca. 12 minutter.

Råstekte poteter

  • Skru stekeovnen opp til 225 °C.

  • Skrubb potetene godt, tørk dem og skjær dem i båter.

  • Legg potetbåtene i en langpanne, drypp over olivenolje, dryss over finhakket hvitløk og persille, og salt og pepper. 

  • Stek potetene midt i stekeovnen til de er møre og brune, ca. 20 minutter.

Jordskokkpuré

  • Skrell jordskokk og skjær i terninger. 

  • Kok jordskokk møre i en blanding av melk og matfløte.

  • Mos alt godt sammen og smak til med salt og pepper.

Server steinbiten med råstekte poteter og jordskokkpuré.

Tips: Om du ikke får du ikke tak i jordskokk kan du bruke sellerirot.