Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Steinbit får en spennende smak når den får trekke i en asiainspirert saus med ingefær, hvitløk, soyasaus, chili og honning. En sterk og god oppskrift.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g steinbitfilet, uten skinn og bein steinbitfilet, uten skinn og bein
  • 2 ss ss sitronsaft sitronsaft
  • 8 stk stk vårløk vårløk
  • 0,5 stk stk chili, rød chili, rød

Saus

  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 0,5 stk stk chili, rød chili, rød
  • 2 ss ss ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 4 dl dl vann vann
  • 1 dl dl soyasaus soyasaus
  • 2 ss ss honning honning
  • 1 ts ts paprikapulver paprikapulver
  • 1 ss ss sesamolje sesamolje
  • sitronsaft sitronsaft
  • salt salt

Tilbehør

  • 1 stk stk sitroner sitron
  • ris ris

Framgangsmåte

  • Skjær steinbit i serveringsstykker.

  • Drypp over sitronsaft og la dem ligge kjølig 10 minutter.

  • Skjær vårløk i skiver på tvers og chili i ringer, og damp lett i litt vann.

Saus

  • Finhakk hvitløk og chili, og riv ingefær. 

  • Ha hvitløk, chili og ingefær i en kasserolle sammen med de andre ingrediensene til sausen og kok opp.

  • Smak til med honning og sitron, og litt salt om nødvendig.

  • Legg fiskestykkene i sausen og la dem trekke i sausen til de er kokt, ca. 8 minutter.

Server steinbit med saus, vårløk, chili, ris og noen sitronskiver.