Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Denne retten med stekte sjampinjonger og en fyldig saus av basilikum og hvitvin er perfekt som et festmåltid. Serveres med poteter og sukkererter.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 750 g g steinbitfilet, uten skinn og bein steinbitfilet, uten skinn og bein
  • 250 g g sjampinjong sjampinjong
  • 2 ss ss smør smør
  • salt og pepper salt og pepper

Saus

  • 1 potte potte basilikum, frisk basilikum, frisk
  • 2 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 1 ss ss smør smør
  • 1 dl dl hvitvin, tørr hvitvin, tørr
  • 1 dl dl fiskekraft fiskekraft
  • 1 dl dl matfløte matfløte
  • 1 ss ss smør smør
  • 1 ss ss hvetemel hvetemel
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • sukkererter sukkererter
  • potet potet
  • cherrytomat cherrytomat

Framgangsmåte

  • Skjær steinbit i serveringsstykker og dryss med salt og pepper.

  • Skjær sjampinjong i skiver og brun i smør. 

  • Ta opp soppen og stek fisken i 2-3 minutter på hver side.

Saus

  • Plukk av og finhakk basilikumbladene. 

  • Finhakk sjalottløk og stek i smør sammen med halvparten av basilikumbladene i 3 minutter.

  • Hell på hvitvin og la det koke inn til det halve. 

  • Tilsett fiskekraft og matfløte og gi det et oppkok.

  • Rør sammen smør og mel, og pisk det i sausen. 

  • La sausen småkoke i 4-5 minutter og smak til med salt og pepper.

  • Hold sausen varm uten at den koker. Rør inn resten av basilikumen like før servering. 

Server steinbit med sjampinjong, saus, potet, sukkererter og friske cherrytomater.