Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Steinbiten kommer virkelig til sin rett i denne oppskriften, der den blir stekt og enkelt krydret. Servert med karamellisert løk og stekte sjampinjonger skaper du fest.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g steinbitfilet, uten skinn og bein steinbitfilet, uten skinn og bein
  • 1 ss ss olje olje
  • 0,25 stk stk sitroner sitron
  • 2 ss ss smør smør
  • 250 g g sjampinjong sjampinjong
  • salt og pepper salt og pepper

Karamellisert løk

  • 2 stk stk løk løk
  • 3 ss ss olje olje
  • 1 ss ss smør smør
  • 1 ts ts sukker sukker
  • 3 ss ss sitronsaft sitronsaft
  • 1 ss ss kapers kapers
  • 1 ss ss kaperslake kaperslake
  • salt og pepper salt og pepper

agurksalat

  • 500 g g agurk agurk
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 1 ss ss sukker sukker
  • 2 ss ss hvitvinseddik hvitvinseddik
  • 1 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 2 ss ss smør smør
  • 250 g g sjampinjong sjampinjong
  • 1 ts ts sukker sukker
  • 1 ss ss smør smør

Framgangsmåte

  • Skjær steinbiten i serveringsstykker og dryss med salt og pepper.

  • Stek fiskestykkene i olje ved middels varme til de er gylne, ca. 2 minutter på hver side.

  • Ta fisken ut av stekepannen og hold den varm.

  • Tilsett revet sitronskall og smør i stekepannen, og hell over fisken før servering.

  • Skjær sjampinjong i skiver og brun dem lett i litt smør. 

Karamellisert løk

  • Skjær løk i ringer og stek forsiktig i olje og smør til den blir blank.

  • Ha på sukker og sitronsaft og videre på svak varme til den blir gyllen.

  • Tilsett kapers og kaperslake.

  • Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer sitronsaft.

Agurksalat

  • Skjær agurk i lange, tynne skiver. 

  • Bland sukker, salt og hvitvinseddik, hell over agurken og la dette marinere i minimum 1 time.

  • Rør inn finhakket persille ved servering.

Server steinbit med sjampinjong, karamellisert løk og agurksalat.