Ertestuing

Ertestuing er et tradisjonelt tilbehør som du gjerne kan kjøpe ferdig, men det beste er å lage den selv. Du kan kutte jevningen om du vil, da ertene jevner seg selv.
Vanskelighetsgrad
Enkelt
Antall porsjoner
Ingredienser
- 3 dl erter, tørre
- 1 ss hvetemel
- 1 dl melk
- 1 ts sukker
- salt og pepper
Framgangsmåte
Legg erter i kaldt vann natten over.
Sil av bløtevannet, ha på nytt vann som akkurat dekker ertene og kok møre, ca. 30-40 minutter. Ha på mer vann om nødvendig.
Lag jevning av hvetemel og melk, og pisk den inn i ertene.
Kok ertene videre i ca. 5 minutter.
Smak til med sukker, salt og pepper.
Tips: Du kan også lage jevning med smør istedenfor melk. Da bruker du 1 ss smør pr. ss hvetemel, og rører litt av gangen inn i stuingen.