Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Potetmos er et godt tilbehør til oppskrifter med sjømat, og et fint alternativt til kokte poteter. I denne oppskriften gir vi deg tips til et par spennende varianter.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g potet potet
  • 2 ss ss smør smør
  • 2 dl dl matfløte matfløte
  • 1 knivsodd knivsodd muskatnøtt muskatnøtt
  • salt og pepper salt og pepper

Potetmos med persille

  • 2 stk stk persillerot persillerot
  • 1 ss ss persille, frisk persille, frisk

Potetmos med skinke

  • 100 g g spekeskinke spekeskinke

Framgangsmåte

  • Kok potetene møre i usaltet vann.

  • Hell av kokevannet og la potetene dampe seg tørre på overflaten.

  • Skrell potetene og mos dem med smør og matfløte. Ha i fløten litt og litt, slik at du kan tilpasse mengden til mosen blir luftig.

  • Smak til med muskatnøtt, salt og pepper.

Potetmos med persille

  • Lag potetmos som beskrevet over, men kok persillerot sammen med poteten.

  • Dryss finhakket persille på toppen av potetmosen før servering.

Potetmos med skinke

  • Lag potetmos som beskrevet over.

  • Skjær spekeskinke i strimler og rør den inn like før servering.