Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Når du lager suppe er det alltid best å bruke kraft som er kokt fra bunnen av. Denne oppskriften med rekeskall gir en smakfull kraft som løfter en hver suppe og saus.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g rekeskall rekeskall
  • 1 stk stk løk løk
  • 0,5 stk stk gulrot gulrot
  • 1 stilk stilk selleri selleri
  • 2 ss ss olje olje
  • 1 stk stk tomat tomat
  • vann vann

Framgangsmåte

  • Vask, rens og finhakk løk, gulrot og stangselleri.

  • Surr grønnsakene i olje 3-4 minutter.

  • Tilsett rekeskallet og surr et par minutter til.

  • Skjær tomat i terninger og ha den i sammen med vann så det dekker rekeskallet.

  • Kok opp, reduser varmen og la det hele trekke i ca. 40 minutter under lokk.

  • Sil kraften gjennom en fin sil.

Kraften kan brukes samme dag som den er laget, eller fryses ned.