Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

En salat er alltid et friskt tilbehør, og den kan du variere med spennende dressinger. Her har du oppskriften på to varianter av hjemmelaget dressing.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

Urtedressing

  • 2 ss ss dill, frisk dill, frisk
  • 2 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 2 ss ss gressløk, frisk gressløk, frisk
  • 1 ss ss sitronsaft sitronsaft
  • 2 dl dl yoghurt, naturell yoghurt, naturell
  • 1 ts ts rosépepper rosépepper
  • 0,25 ts ts salt salt
  • 0,25 ts ts pepper, hvit pepper, hvit

Eggedressing

  • 2 stk stk egg egg
  • 2 ts ts sukker sukker
  • 1,5 dl dl lettrømme lettrømme
  • 2 ts ts sitronsaft sitronsaft
  • 0,25 ts ts pepper, hvit pepper, hvit
  • 0,25 ts ts salt salt
  • 1 ts ts sennep sennep

Framgangsmåte

Urtedressing

  • Finhakk dill, persille og gressløk.

  • Bland sammen alle ingrediensene til urtedressingen. 

La gjerne dressingen trekke i kjøleskap i minst 30 minutter, og den kan godt stå over natten.

Eggedressing

  • Kok egg til det er bløtkokt.

  • Ta ut eggeplommen, mos den med en gaffel og rør inn sukker, lettrømme og sitronsaft.

  • Rør inn salt, pepper og sennep.

La gjerne dressingen trekke i kjøleskap i minst 30 minutter, og den kan godt stå over natten.