Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Tørrfisken er en tradisjonell råvare og passer bra til en festlig anledning. Prøv denne varianten med gulrot, gressløksmør, bacon og kapers.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g tørrfisk, utvannet og renset tørrfisk, utvannet og renset
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 1,5 ss ss smør smør
  • 1 stk stk gulrot gulrot
  • 100 g g bacon bacon

Tilbehør

  • 50 g g kapers kapers
  • 50 g g smør smør
  • 1 ss ss kapers kapers
  • gressløk, frisk gressløk, frisk

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær tørrfisken i serveringsstykker og dryss med salt.

  • Press saften av sitron over fisken og legg litt smør på hvert stykke.

  • Legg stykkene på et stekebrett med bakepapir og stek i stekeovnen til fisken flaker seg, ca. 10 minutter.

  • Skrell og skjær gulrot i biter, og kok den.

  • Skjær baconet i terninger og stek det sprøtt i tørr stekepanne.

  • Smelt smøret og bland med kapers og hakket gressløk.

Server tørrfisken med gulrot, bacon og smøret.