Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Å posjere tørrfisken i klaret smør med sitron og kjørvel gir den en fantastisk smak. Som tilbehør lager du en sopprisotto hvor du kan bruke den soppen du ønsker.

Vanskelighetsgrad Vanskelig
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 750 g g tørrfisk, utvannet og renset tørrfisk, utvannet og renset
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 200 g g klaret smør klaret smør
  • 1 ss ss kjørvel, frisk kjørvel, frisk
  • 1 ts ts salt salt
  • 6 skiver skive chorizopølse chorizopølse

Sopprisotto

  • 5 dl dl grønnsaksbuljong grønnsaksbuljong
  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 175 g g risottoris, (arborioris) risottoris, (arborioris)
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje
  • 2 ss ss smør smør
  • 1 dl dl parmesanost parmesanost
  • 150 g g aromasopp aromasopp
  • 150 g g aspargesbønner aspargesbønner
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Skjær tørrfisken i serveringsstykker. 

  • Skjær strimler av sitronskallet og press saften av sitronen.

  • Kok opp smør med sitronskall og -saft, kjørvel og salt i en kasserolle. 

  • Legg i fiskestykkene og la dem trekke til de er gjennomkokte, ca. 5 minutter.

  • Rist chorizoskiver på tørr stekepanne.

Sopprisotto

  • Kok opp grønnsaksbuljong.

  • Finhakk sjalottløk og surr den sammen med risen i olivenolje til alle riskornene og løken blir blanke. 

  • Spe litt om gangen med kokende buljong. Rør hele tiden og la væsken koke inn mellom hver speing. Risottoen skal ha konsistens som velling når den er ferdig.

  • Spe med mer buljong hvis den ser ut til å bli tørr.

  • Rør inn smør og revet parmesan, og smak til med salt og pepper.

  • Rens og del soppen i mindre biter. 

  • Surr dem i olje sammen med aspargesbønner i 2-3 minutter.

  • Bland sopp og aspargesbønner med risottoen, og la det få et godt oppkok.

Server tørrfisken med sopprisotto og chorizoskiver.

Tips: Om du ikke har klaret smør kan du også bruke usaltet smør.