Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Denne tørrfisksuppen er krydret med bacon og chorizo, og er en smaksrik suppe som varmer. Dette er en oppskrift gjestene vil ha med seg hjem etter middag. 

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g tørrfisk, utvannet og renset tørrfisk, utvannet og renset
  • 4 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 stk stk chili, rød chili, rød
  • 100 g g bacon bacon
  • 50 g g chorizopølse chorizopølse
  • 1 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 1 stk stk løk løk
  • 0,5 dl dl olivenolje olivenolje
  • 800 g g hermetiske tomater, grovhakkede hermetiske tomater, grovhakkede
  • 1 ts ts sukker sukker
  • 2 stk stk laurbærblad laurbærblad
  • 10 dl dl fiskekraft fiskekraft
  • salt og pepper salt og pepper
  • chilipulver chilipulver

Tilbehør

  • brød brød
  • aïoli aïoli

Framgangsmåte

  • Skjær tørrfisken i biter på ca. 2 cm.

  • Finhakk hvitløk og chili.

  • Skjær bacon og chorizopølse i små terninger, paprika i biter og grovhakk løk.

  • Surr hvitløk og chili i olivenolje. 

  • Tilsett hermetiske tomater, sukker og laurbærblad, og la det koke på svak varme i 20 minutter, til det tykner.

  • Surr bacon og chorizopølse i en stekepanne i noen minutter. 

  • Tilsett tørrfisk, paprika og løk, og surr videre i 3-4 minutter. Tilsett olivenolje om nødvendig.

  • Ha blandingen over i tomatsausen sammen med fiskekraften. 

  • Kok opp og la suppen småkoke i 1-2 minutter.

  • Smak til med salt, pepper og ev. chilipulver om du vil ha mer smak. 

Server suppen rykende varm med brød og aïoli ved siden av.

Tips: Tomatsausen kan siles eller kjøres med stavmikser for å få en glattere suppe.