Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Fres tørrfisken sammen med hvitløk og damp den i hvitvin. Server med hjemmelaget aïoli, og concassé av tomater. En spennende smårett til festen.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 300 g g tørrfisk, utvannet og renset tørrfisk, utvannet og renset
  • 2 stk stk løk løk
  • 3 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • 4 dl dl hvitvin hvitvin
  • 1 stk stk baguette baguette
  • salt og pepper salt og pepper
  • gressløk, frisk gressløk, frisk

Aïoli

  • 4 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 2 dl dl majones majones
  • salt og pepper salt og pepper

Tomatconcassé

  • olje olje
  • salt og pepper salt og pepper
  • sukker sukker

Framgangsmåte

  • Skjær tørrfisken i strimler eller terninger.

  • Finhakk løk og hvitløk, og fres i olivenolje sammen med tørrfisken.

  • Hell på hvitvin og la den koke helt inn. 

  • Smak til med salt og pepper.

  • Skjær baguetter i skiver på skrå og fres lett i stekepanne på middels varme til de er gylne. 

Aïoli

  • Finhakk hvitløk og press saften av sitron.

  • Smak majones til med hvitløk, sitronsaft, salt og pepper.

  • Sett den i kjøleskap til den skal brukes.

Tomatconcassé

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i små terninger.

  • Fres tomatterningene i olje, og smak til med salt, pepper og litt sukker.

Ha tørrfisk, aïoli og tomatconcassé på baguetteskivene, og server med gressløk drysset over.