Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Ravioli med tørrfiskfyll er en selvfølgelig kombinasjon! Både pasta og tørrfisk er sentrale deler av det italienske kjøkkenet, så denne oppskriften er bellisimo!

Vanskelighetsgrad Veldig vanskelig
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 100 g g tørrfisk, utvannet og renset tørrfisk, utvannet og renset
  • 0,5 ss ss gulrot gulrot
  • 0,25 ss ss løk løk
  • 1 ss ss timian, frisk timian, frisk
  • 0,25 ss ss ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 1 ss ss smør smør
  • 1 ss ss hvetemel hvetemel
  • 0,5 dl dl matfløte matfløte
  • 1 ss ss hvitvin hvitvin
  • salt og pepper salt og pepper

Pasta

  • 500 g g hvetemel hvetemel
  • 0,25 ts ts salt salt
  • 4 stk stk egg egg
  • 6 stk stk eggeplomme eggeplomme
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje

Ravioli

  • 1 stk stk egg egg
  • 1,5 l l vann vann
  • 1 ss ss salt salt
  • hvetemel hvetemel

Tomat- og løkblanding

  • 2 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 ss ss smør smør
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • 8 stk stk cherrytomat cherrytomat
  • 3 stk stk tomat, soltørket tomat, soltørket
  • 1 ss ss timian, frisk timian, frisk
  • 1 ss ss rosmarin, frisk rosmarin, frisk
  • salt og pepper salt og pepper
  • sukker sukker

Tilbehør

  • 4 ss ss parmesanost parmesanost
  • 3 ss ss pinjekjerner pinjekjerner
  • ruccolasalat ruccolasalat

Framgangsmåte

  • Skjær tørrfisk i små biter, finhakk gulrot, løk og timian og riv ingefær.

  • Smelt smør på svak varme, tilsett hvetemel og rør til alt melet er blandet inn.

  • Sett opp varmen, rør inn matfløte og hvitvin, og la det småkoke et par minutter.

  • Bland tørrfisk, gulrot, løk, urter og ingefær i sausen.

  • Smak til med salt og pepper, og avkjøl sausen.

Pasta

  • Kjør hvetemel, salt, egg, eggeplommer og olivenolje i en foodprosessor til blandingen danner grove smuler.

  • Ha blandingen over på en benkeplate med litt mel og kna til pastadeigen er glatt og myk, ikke klissete.

  • Legg plastfolie over deigen og la den hvile i 30 minutter.

  • Ta ut en bit av deigen på størrelse med et egg, og hold resten i plastfolien slik at det ikke tørker ut.

  • Kjevle ut deigbiten til et rektangel som er ca. 5 mm tykt. Kjør deigen flere ganger gjennom en pastamaskin. Juster underveis, slik at deigen blir tynnere og tynnere.

  • Når du har kommer til den tynneste innstillingen på pastamaskinen er deigen klar til å brukes. Gjenta med resten av deigen.

Ravioli

  • Pisk egg og bland med en spiseskje vann.

  • Legg et ark pasta på en ren overflate og skjær ut rundinger.

  • Pensle kantene med egg, sett en teskje fyll i midten og dekk med en ny pastarunding. Press kantene forsiktig sammen.

  • Kok opp vann med salt. Ha ravioliene i det kokende vannet, sett ned varmen, og la dem ligge i 3-4 minutter.

Tomat- og løkblanding

  • Finhakk sjalottløk og hvitløk, og surr det i smør og olivenolje i en stekepanne.

  • Ha i cherrytomater delt i to, og finhakkede soltørkede tomater, timian og rosmarin.

  • Surr i 15 sekunder og smak til med salt, pepper og sukker.

  • Tilsett de varme ravioliene og bland forsiktig.

Server med revet parmesanost, ristede pinjekjerner og litt ruccolasalat.