Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Bakt torsk med en fyldig tomatisert pastasaus er både enkelt og smakfullt. Det kan Tomas Nilsen, bedre kjent som Lovundkokken garantere. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 1 dl dl salt, grovt salt, grovt
  • 400 g g farfalle pasta farfalle pasta

Saus

  • 1 stk stk fennikel, frisk fennikel, frisk
  • 1 stk stk løk løk
  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 stk stk chili, rød chili, rød
  • 1 glass glass hermetisk paprika hermetisk paprika
  • 4 dl dl hermetiske tomater, grovhakkede hermetiske tomater, grovhakkede
  • 4 ss ss oliven, sort oliven, sort
  • 1 stk stk sitroner sitron
  • 1 potte potte basilikum, frisk basilikum, frisk
  • olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 55 °C.

  • Dryss grovt salt over torskefileten og la ligge i 30 minutter.

  • Skyll av saltet, tørk fileten godt og skjær den i porsjonsstykker.

  • Legg stykkene på et stekebrett med bakepapir og bak i stekeovnen i ca. 30 minutter.

  • Kok pasta etter anvisning på pakken.

Saus

  • Skjær fennikel, løk, sjalottløk og hvitløk i skiver.

  • Rens og finhakk chili.

  • Del hermetisk paprika i to, skrap ut frøene og skjær den i fire.

  • Ha olivenolje i en gryte og fres løk, sjalottløk og hvitløk til den er gjennomsiktig.

  • Tilsett fennikel og chili, og la det surre i ca. 2 minutter.

  • Ha i hermetisk paprika og tomat, og la grønnsakene småkoke i ca. 15 minutter.

  • Tilsett oliven, og smak til med saft av sitron, salt og pepper.

  • Vend pasta og basilikum inn i sausen rett før servering.

Server pastaen med torsk på toppen.