Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Disse fiskepinnene er enkle å lage og morsomme å spise, også for hele familien. Fisken med tilbehør inneholder viktige næringsstoffer som er bra for barn i vekst.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 1 stk stk egg egg
  • 4 ss ss hvetemel hvetemel
  • 1 dl dl havregryn, lettkokte havregryn, lettkokte

Ertepuré

  • 200 g g erter, fryst erter, fryst
  • 2 ss ss kokosmelk kokosmelk
  • 2 ss ss vann vann
  • 1 stk stk eggeplomme eggeplomme
  • 1 ts ts mynte, frisk mynte, frisk

Søtpotet

  • 1 stk stk søtpotet søtpotet
  • smør smør

Framgangsmåte

  • Skjær torsk biter og sjekk for bein.

  • Ha hvetemel i en bolle, pisk egg i en annen bolle, og ha havregryn i en tredje bolle. 

  • Vend fiskebitene først i hvetemel, så i egg og rull dem deretter i havregryn. 

  • Stek fiskepinnene på middels varme til de er gylne og sprø på alle sider, ca. 2 minutter.

Ertepuré

  • Kok erter møre i usaltet vann i ca. 4 minutter.

  • Hell av kokevannet i en skål.

  • Tilsett kokosmelk, vann, eggeplomme og mynte.

  • Spe på med litt av kokevannet og mos med en stavmikser til ønsket konsistens. 

Søtpotet

  • Skjær søtpotet i båter og kok i usaltet vann i ca. 5 minutter.

  • La potetbåtene renne av seg og stek dem gylne i smør i en varm stekepanne.

Server fiskepinner med ertepuré og søtpotet til barn fra 12 måneder og opp.

Tips: Dersom man øsker å lage denne retten til en mindre baby kan man mose alle ingrediensese i en foodprosessor. Du kan også erstatte søtpotet med vanlig potet.