Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Denne oppskriften er ikke bare sunn men også god på smak. Torsken inneholder viktige mineraler og grønnsakerne vitaminer, og appelsinen gir en ekstra frisk smak.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 150 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 100 g g gulrot gulrot
  • 100 g g potet potet
  • 1 stk stk appelsin appelsin
  • 1 dl dl vann vann
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje

Framgangsmåte

  • Skjær torsk i biter og sjekk for bein.

  • Skjær gulrot og potet i små biter, og press ut saften av appelsin, ca. 1 dl.

  • Kok gulrot og potet møre i appelsinsaft og usaltet vann under lokk i ca. 15 minutter.

  • Tilsett torsken de siste 3-4 minuttene og la trekke.

  • Hell av kokevannet i en skål og ha olivenolje i kasserollen.

  • Spe på med litt av kokevannet, og mos med en gaffel eller stavmikser til ønsket konsistens. 

Denne retten passer til barn fra 6 måneder og opp.

Tips: Barnematen kan fint fryses ned i porsjoner slik at det er enkelt å varme opp igjen.