Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Bouillabaisse er en fiskesuppe med røtter i Provence. I denne oppskriften varmes suppen inne i ovnen, så det er en ny og enkel vri. Med godt brød som tilbehør er dette ren kos på bordet.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 300 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 300 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 1 stk stk paprika, gul paprika, gul
  • 1 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 1 stk stk løk løk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 ts ts spisskummen, malt spisskummen, malt
  • 5 tråder tråd safran safran
  • 1 ts ts fennikel, malt fennikel, malt
  • 400 g g hermetiske tomater, grovhakkede hermetiske tomater, grovhakkede
  • 2 dl dl vann vann
  • olje olje

Tilbehør

  • brød brød
  • aïoli aïoli
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 125 °C.

  • Skjær laks og torsk i terninger på ca. 2 cm og legg bitene i en smurt ildfast form.

  • Skjær paprika i biter, løk og hvitløk i tynne skiver, og surr i litt olje til løken er blank.

  • Rør inn spisskummen, safran og malt fennikel, og surr videre i ca. 30 sekunder.

  • Tilsett hermetiske tomater og vann, og smak til med salt og pepper.

  • Hell blandingen over fisken i formen og stek i stekeovnen i ca. 15 minutter.

Server med brød og aïoli ved siden av.